Quality Stud

Kon - Tiki Quality wint zijn eerste internationale eventing.

De zesjarige gekeurde hengst Kon Tiki Quality Z  gaf meteen zijn visite kaartje af bij zijn eerste internationaal optreden.   

Onder het zadel van Vincent Martens wist de zoon van Kannan uit de volbloed merrie Summer Stage xx op de eerste dag reeds de dressuur proef te winnen met bijna 4 punten voorsprong.   Kon Tiki  startte als leider aan de jumping en stond ook na de jumping proef aan de leiding.   Vervolgens reed hij foutloos in een van de snelste tijden over de crossomloop waardoor hij ook als eindwinnaar zijn eerste internationale deelname kon afronden. 

Koen Terryn :

Inderdaad Kon Tiki wint in Westerstede ( Duitsland) bij zijn eerste internationaal optreden.  ik was er niet maar Vincent  zei me zopas dat Kon Tiki ginds alle aandacht naar zich toe trok. 

De imposante hengst scoort altijd goed in de dressuur en tijdens deze zware cross voelde hij super aan.  Vincent reed zelfs niet eens volle gas.  We hadden afgesproken om niet in het rood te gaan rijden voor het  eerste internationaal optreden van Kon Tiki, maar achteraf bleek dat we toch een van de snelste tijden hadden.  We zijn super content en curieus wat dit paard ons nog allemaal zal tonen, we hebben het eind van zijn kunnen zeker nog niet gezien.   

Wetende dat dit een dekhengst is, denk ik dat we hier wel eens echt een pareltje hebben voor de Belgische eventing fokkerij.  We konden al direct diepvries zaad van hem verkopen naar Duitsland, maar zoals met al onze hengsten verkopen wij geen diepvries zaad.  Het is vers of je moet je merrie bij ons aanbieden.               

Ga naar het nieuwsoverzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?