Quality Stud

Internationale interesse voor de Flanders Foal Auction

Op zaterdag 28 Juni werd in Bonheiden de Flanders Foal Auction georganiseerd.

Naast één veulen voor het goede doel  stonden er nog 19 veulens en 3 embryos in de cataloog.   1 veulen was afwezig.

Het  veulen ten voordele van het goede doel “ Think Pink “ ( een organisatie die strijd tegen borstkanker) bracht  4500 euro op.

De 19 aanwezige veulens brachten samen 210.500 euro op of een gemiddelde prijs van 11.694 euro.   De topprijs van 19.000 euro werd betaald voor de imponerende Diavo Wi-Ro Z,  hengstveulen van Diamant de Semilly uit een Contender moeder.  Het veulen werd aangekocht door de Duitster Kai Gerken.   Diezelfde hengstenspecialist Kai kocht ook Oxford Quality voor 15.000 euro.  Oxford Quality is een uit de kluiten gewassen zoon van Quick Star uit de  merrie Charme ( Casall x Cantus).   Charme is ook al de moeder is van de super springende Mr Quality Z,  die hier twee jaar geleden op de Flanders Foal Auction verkocht werd voor 25.000 euro en ondertussen gekeurd werd in Zangersheide.    De veulens werden verkocht naar België, Frankrijk, Duitsland,  Zwitserland, Ierland en Oekraïne

De 3 verkochte embryos brachten samen 59.200 euro op of een gemiddelde van 19.667 euro.  De duurste embryo was een Cornet Obolensky uit de volle zus van Big Star.  Het Franse Haras du Bois Margot betaald hier 35.000 euro voor.  De embryos werden verkocht naar Frankrijk, Duitsland en Polen.

Ga naar het nieuwsoverzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?