Quality Stud

Canturano, onze eerste dekhengst

PERSBERICHT :
De Holsteinse hengst Canturano is in nieuwe handen.  Vijf  internationale fokkers kochten onlangs de hengst.  . Het Belgische Excellent Breeding ( Luk Van Puymbroeck) het eveneens Belgische Quality Stud ( Koen Terryn) , het Franse Haras de Gravelotte ( Claire Bresson) en  de Duitser Thomas Rieke zijn reeds de nieuwe eigenaren. Pas volgende week wordt de Nederlandse partner bekend gemaakt.
 
Canturano (Canturo x Coriano) werd in 2005 in Neumünster goedgekeurd  en direct verkocht voor 160.000 euro.  Een jaar later won Canturano de zeventig dagentest met een totale index van 132.   In 2007 legde de hengst de 30-dagen test af bij het KWPN, waarbij hij onder andere een 8,5 voor aanleg als springpaard, een 8 voor techniek, een 9 voor vermogen en een 8,5 voor instelling.  Hij kwam onder het zadel van Gerco Schröder en Wout Jan van der Schans tot internationaal niveau.  Canturano werd  in juli 2012 voor een half miljoen euro geveild in Aalst, België.
 
Ook de fokkers wisten ondertussen de pas tienjarige hengst te vinden : In Duitsland alleen al staan 29 nakomelingen geregistreerd bij de Duitse Hippische Sportbond. Daarnaast bracht hij al vijf goedgekeurde zonen.  De hengst is behalve voor Holstein ook goedgekeurd voor Hannover, Oldenburg, Oldenburg International, Zangersheide, SF en KWPN.
Canturano levert veel mooie en gemakkelijk te rijden paarden op die blijkbaar over veel talent beschikken

Niettegenstaande zijn oudste producten nog maar 6 jaar zijn in 2014 vonden verschillende van zijn kinderen de weg naar een veiling en brachten topprijzen op.   Dalli Dalli ( Canturano x Indoctro) leverde in 2013 tijdens de veiling van Holger – Hetzel in Duitsland maar liefst 360.000 euro.  Eveneens in 2013 werd Don Juan VL (Canturano x Indorado)  verkocht op de in Nederland gehouden veiling van Paul en Emile Hendrix voor de som van 325.000.

Dekvoorwaarden :

    400 euro bij eerste insiminatie
 + 500 euro indien merrie drachtig is op 1 oktober.

Ga naar het nieuwsoverzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?