Quality Stud

Regionale of Nationale Cyclus ?

Evaluatie Regionale Cyclussen
 
Wij hebben (Quality Stud) vroeger  deelgenomen aan de Nationale Cyclus.  De Nationale Cyclus heeft veel media aandacht maar de lange meerdaagse verplaatsingen deden ons beslissen om eens deel te nemen aan de Regionale Cyclus.(WVUR).

Regionale Cyclussen gaan meestal door dichter bij huis en genieten van veel minder media aandacht dan de Nationale Cyclus.   Maar wat is de commerciele waarde van een overwining in de Regionale Cyclus ?.  Meestal doen er per  leeftijds categorie maar een veertigtal paarden mee.  De meesten van hen doen eigenlijk zelf niet mee voor de eindoverwinning en komen maar af en toe eens opdagen.

Bij de Nationale cyclus daarin tegen zijn ze met veel te veel waardoor je met 4 -5 en 6 jarigen niet alles kan afwerken op 1 dag, wat dan weer een voordeel is wanneer je deelneemt aan de Regionale Cyclussen..

Pro en Contra.

Ik vroeg me af waarom eens het volgende niet proberen.

Alle paarden starten voor 5 manches aan de Regionale Cyclus, dicht bij de deur dus en alles op 1 dag.

Er wordt een tussen klassement opgemaakt na 5 manches.  De beste 20-30 -40 % ( nog uit te maken) mogen door naar de Nationale Cyclus.  Ik zeg wel mogen, lees : zijn niet verplicht.

Sta je eerste in de Regionale en je wil verder doen om Regionaal kampioen te worden, fine....

Denk je kans te maken op een goed eindresultaat op Nationaal niveau en verlaat je de Regionale Cyclus om je kans verder te wagen in de Nationale Cyclus ( dus tegen de betere paarden) ook goed.

Als dit allemaal organiseerbaar is weet ik niet  ?  Maar dit systeem biedt mijn inziens vele voordelen :

Zo ben je niet telkens meerdere dagen van huis om deel te nemen aan het huidig Nationaal systeem. Thuis is er voor ieder van ons werk genoeg;  

De eerste 5 manches worden Regionaal gereden.  Dus minder langere verplaatsingen.

Blijkt je paard goed genoeg te zijn dan kan je alsnog naar de Nationale Cyclus waar de besten van alle Regionale Cyclussen elkaar treffen.   

Voordelen genoeg.  Misschien zie ik iets over het hoofd ?

Reacties welkom op : koen@qualitystud.be






 

Ga naar het nieuwsoverzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten?